Şampanya rengi: Peynirin renk değiştirmesini ve lipit oksidasyonunu sınırlamaya yönelik aydınlatma tarifi

Şampanya rengi: Peynirin renk değiştirmesini ve lipit oksidasyonunu sınırlamaya yönelik aydınlatma tarifi

AH XL referans projesi

Zengin, kaymaksı peynir

Dünya peynirlerinden oluşan bir seçki: Genellikle süpermarkette gurmelerin favori alanıdır. Ancak ürünlerinizi, tazeliklerini ve en yüksek kaliteyi korurken nasıl en iyi şekilde sergileyebilirsiniz? Yanıt, tüm beklentileri karşılayan bir aydınlatma tarifinde yatıyor.

SPAR Wespelaar Belçika

Tazeliği koruyun

Peynirdeki yağlar bu lezzetli yiyeceğe zenginliğini veren şey olsa da, süpermarketin bu alanını düzgün bir şekilde aydınlatmak söz konusu olduğunda peynir aynı zamanda sorunludur. Peynir ışığa maruz kaldığında yağlar (veya lipitler) oksitlenmeye başlar: Önce peynirin görünümü, ardından tadı ve kokusu değişir. Bu süreç yalnızca birkaç gün içinde gerçekleşir. Işık kaynaklı renk değişikliği ve lipit oksidasyonu, müşterileri ürünü satın almaktan alıkoyabilir ve satın almaya karar verirlerse peynirden aldıkları zevki etkileyebilir.

Şampanya rengini deneyin: peynir için taze gıdalara yönelik LED tarifi

Araştırmamız:

  • Işık spektrumunun, lipit oksidasyon miktarı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Geleneksel lambaların oluşturduğu miktar, peynirin LED'lerle aydınlatılmasından çok daha fazladır. LED spektrumunu optimize etmek lipit oksidasyonunu daha da azaltabilir.
  • Lipit oksidasyonu peynire 0,5 cm'ye kadar nüfuz edebilir.
  • Peynir ışığa maruz kaldıktan sonra, lipit oksidasyonu sürecinin karanlıkta da devam ettiğini keşfettik. Mağazada geleneksel aydınlatma kullanılıyorsa karanlıktaki artış LED'ler kullanıldığında olduğundan daha fazladır.

Grafik 1a Lipit oksidasyonu miktarı

Spektrum ve aydınlatma düzeyinin lipit oksidasyonuna etkisi. 10 günlük aydınlatmadan sonraki veriler. Kırmızı eşik çizgisi literatürdeki duyusal değerlendirmelere dayanmaktadır: Bu çizginin üzerinde ışıktan etkilenen koku ve tat görülür.

Grafik 1b Renk bozulması seviyesi

Spektrum ve ışığa maruz kalma süresinin renk bozulmasına etkisi. 1000 lüks aydınlatma seviyesi için sonuçlar.

Peynir bölümünün cazibesini şununla artırın: Şampanya

Araştırmaya göre, Şampanya adı verilen özel bir spektral ayarlı taze gıdalara yönelik LED tarifi geliştirdik ve bu, şu anlama geliyor:

  • Peyniri çekici bir şekilde sergileyin.
  • Tazelik için korumaya yardımcı olun.

İletişim

Sorularınız ve talepleriniz için bölgenizdeki iletişim merkezimize ulaşın.

İndirmeler

Aşağıdakilere yönelik aydınlatmalar hakkında daha fazla bilgi edinin: